Започета изградња културно-административног центра у Брчком

Датум креирања недеља, 15 новембар 2015

У порти брчанског Саборног храма Успења Пресвете Богородице започета je изградња културно-административног центра Црквене православне општине Брчко, чија је вриједност око 1,5 милиона КМ.

"Надамо се да ћемо изградњом овог објекта употпунити културни и духовни живот вјерног народа и православног живља у Брчком. Планирали смо да до зиме освештамо темеље, а да на прољеће окончамо прву фазу изградње, рачунајући и покривање", рекао је новинарима протонамјесник Небојша Драшкић.
Он је навео да ће у згради, површине око 1.800 метара квадратних, бити смјештене канцеларије за администрацију и управу црквене општине, амфитеатар са 200 мјеста, просторије за изложбе, библиотеку, иконописачку радионицу и школу, а у њеном саставу је и стамбени простор.
Драшкић је захвалио представницима српског народа у брчанском парламенту, јер је за почетак изградње културно-административног центра, чије су димензије 33 пута 22 метра, у овогодишњем буџету обезбијеђено 200.000 КМ.
Он је овом приликом напоменуо да би у Брчком наредне школске године требало да почне да ради Православна гимназија у згради која је купљена у насељу Илићка, те да су у току радови на њеној адаптацији и уређењу како би задовољила најмодерније стандарде и била функционална за будућу намјену.

Извор: ebrcko.net

 

Monday the 23rd. Affiliate Marketing.