Епископ Хризостом осветио темеље Културно-административног центра у Брчком

Датум креирања среда, 25 новембар 2015

Дана 24/11.новембра 2015. године на дан успомене светог мученика Мине и Светог краља Стефана Дечанског, у порти храма у Српској Вароши у Брчком, Његово Преосвештенство Епископ зворничко-тузлански Господин Хризостом осветио је темеље културно-административног центра. Кум темеља био је господин Дарко Симикић из Брчког.

 

Обраћајући  се великом броју присутних званица и вјерном народу овога града, Епископ Хризостом је нагласио колики је значај једног оваквог центра чија је градња започета.
„Овај центар ће бити за културну и духовну обнову српскога народа овог града. Ово је велики подухват у овако тешким временима, али наш народ је познат по томе да  у најтежим временима  започиње највеће подухвате. Хвала српским представницима у  власти Брчко Дистрикта који својим ангажовањем доприносе да се овај центар гради и ако Бог да доврши и стави у своју намјену и функцију. Хвала оцу Небојши, вашем вриједном свештенику који је са великим жаром рађао ову идеју и износи је заједно  са свима вама. За његово залагање и велики труд одликујемо га чином протојереја. Нека ти ово одликовање буде подстрек за још веће залагање у твојој свештеничкој служби. Да наставиш да просвећујеш овај и сваки други народ који ти Божјим промислом буде повјерен. Живио оче Небојша на многаја љета!“ истакао је Преосвећени Епископ Хризостом.
Отац Небојша се  у своје, али и у име окупљеног народа захвалио Његовом Преосвештенству на овом високом одликовању, и призвао милост Божију која му је и дала снагу да буде зачетник и носилац оваквих идеја и подухвата у овоме граду. Нарочиту захвалност упутио је Његовом Просвештенству за разумијевање за велике пројекте који ће културно али и духовно препородити овај град. Захвалио се и представницима у власти Брчко Дистрикта који су  са 200.000 конвертибилних марака из овогодишњег буџета помогли да се овај центар започне. И на крају велику захвалност свима  онима који су на било који начин помогли да се овај пројекат реализује.
На крају је за све присутне приређена трпеза љубави у светосавско-парохијском дому, коју је обезбиједио грађевински одбор.

протођакон Драган Поповић 

 

Wednesday the 18th. Affiliate Marketing.