Свети Сава прослављен у Брчком

Датум креирања четвртак, 28 јануар 2016

Дана 27/14. јануара, на празник Светог Саве, првог српског Архиепископа, просветитеља и научитеља у брчанском Саборном храму Успења Пресвете Богородице у присуству бројних ученика брчанских школа и вјерника ових парохија служена је Света Литургија.

Литургију су служили протојереј Небојша Драшкић старјешина храма, протојереј-ставрофор Славко Максимовић, свештеник у пензији и протођакон Драган Поповић.
Након Свете Литургије балогсловени су и преломљени славски колачи и  освећено славско жито. Своју крсну славу прославила је и брчанска СПКД Просвјета, а чину резања славског колача присуствовао је њен потпредсједник  господин Предраг Љубојевић.
Светосавска повеља, као највеће признање које СПКД “ПРОСВЈЕТА” додељује припала је Слободану Радовићу, дугогодишњм члану и доскорашњм руководиоцу фолклорне секције. Такође, постхумно, Светосавска повеља додељена и је професору Жарку Мијовићу, вишегодишњем предсједнику брчанске Просвјете.
У наставку прославе ученици брчанских основних школа приредили су „Светосавску приредбу“ у парохијско-светосавском дому. У програму је учествовао и дјечији црквени хор „Свети Стефан Дечански“, који дјелује и ради при овоме храму.
На крају прославе приређена је трпеза љубави, коју је за ову прославу припремио кум данашње прославе, професор Милан Томић са породицом.


протођакон Драган Поповић

 

Saturday the 22nd. Affiliate Marketing.