Епископ Хризостом у Српској Вароши

Датум креирања субота, 02 април 2016

У суботу, 2. априла 2016. године са почетком у 9 часова у Саборном храму Успења Пресвете Богородице у Брчком, Његово Преосвештенство г.г. Хризостом, Епископ зворничко-тузлански, служио је Свету Архијерејску Литургију.

Његовом Преосвештенству саслуживали су: протојереј-ставрофор Предраг Ћирковић, протонамјесник Драган Јездић, јереји Данијел Пецић и Бранко Ерић, протођакони Славољуб Милошевић и Драган Поповић и ђакон Жељко Секулић. Овом приликом, Преосвећени Владика одликовао је правом ношења напрсног крста достојне протојереје Драгана Петровића и Јову Михајловића, а чином протојереја достојне Драгана Јездића, Вујадина Станишића и Николу Лукића. 
Ово саборно служење било је и ради исповијести и причешћа свештенства намјесништва брчанског и благочестивог народа брчанских парохија. У пригодној бесједи, Преосвећени Владика је позвао све пристуне да се покајањем и причешћем припреме за највећу радост коју нам је Господ Исус Христос донио својим Васкрсењем.
Након саборног служења, свештенство Намјесништва брчанског у парохијском дому при храму Успења пресвете Богородице у Брчком, одржало је радни састанак. Састанком је предсједавао Његово Преосвештенство г.г. Хризостом. Све присутне свештенике и ђаконе, поучио је важним литургијским и пастирско-црквеним питањима. Нарочиту пажњу скренуо је на потребу духовне надградње Цркве Божије и позвао свештенство да се организује и својим трудом и залагањем ради у том правцу. Истакао је потребу за укључивањем лаика у живот и рад црквених организација као што су Вјерско добротворно старатељство, Коло српских сестара и Светосавска омладинска заједница. Благословио је и подржао оснивање Духовно-пастирско-савјетодавног центра у Брчком, при парохијама брчанским. Најављен је семинар за свештенство и монаштво Епархије зворничко-тузланске. Из свештеничких запажања и дискусије дошло се до закључка да као једна од тема за будуће семинаре треба да буде Значај свете тајне исповијести и правилно схватање њене улоге у духовној обнови сваког појединца.

Протођакон Драган Поповић

 

 

Saturday the 22nd. Affiliate Marketing.